Koolhydraatarm Mascarpone Toetje met Aardbeien (Recept zonder Suiker)

Koolhydraatarme Recepten

nov 19
Koolhydraatarm Mascarpone Toetje Met Aardbeien (Recept zonder Suiker)

Eet je koolhydraatarm of suikervrij en mis jij je toetjes heel erg? Dan heb ik de oplossing. 

Het toetje in dit recept is op basis van mascarpone, slagroom en fruit. Ideaal als je koolhydraatarm eet en wat gewicht wilt verliezen of je bloedsuiker stabiel moet houden. 

Daarnaast bevat dit recept maar een aantal ingrediënten en drie stappen om klaar te maken. Wat wil je nog meer?

More...

Wanneer je slagroom en mascarpone gebruikt en dit opklopt krijg je een luchtig en romig mengsel. Heerlijk om te eten als koolhydraatarm mascarpone toetje.

  • Normaal gesproken wordt er suiker gebruikt, maar dat past niet binnen het koolhydraatarme eetpatroon.

Om de suiker te vervangen kun je een zoetstof gebruiken. Hiervoor kun je een poedervorm gebruiken zoals erythtritol, maar een gezondere zoetstof is stevia. 

Stevia is plantaardig en heeft geen negatief effect op je darmflora. Daarnaast lost zoetstof in poedervorm niet goed op in dit mengsel aangezien je het mengsel niet verwarmd. Dan hou je een korrelige structuur over en dat is niet heel lekker.  

In dit recept gebruik ik vloeibare stevia. Indien je niet van zoet houdt, kun je de stevia ook weglaten. Hou je juist van zoet? Dan kun je altijd meer toevoegen naar eigen smaak. 

Ben je gek op chocolade, dan kun je pure chocolade (75% cacao) raspen en dit als garnering op de bovenkant doen. 

Je ziet vaak dat dit soort mascarpone toetjes worden gemaakt met Bastogne koeken. Dit raad ik je niet aan te doen. Deze zitten helaas bomvol suikers en dat gaat je bloedsuiker geen goed doen. 

De foto's en het recept van het koolhydraatarme mascarpone dessert

In dit recept gebruiken we rood fruit, maar je kunt elk soort fruit toevoegen die je lekker vindt. Denk aan frambozen, blauwe bessen, kersen, 

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van dit koolhydraatarme mascarpone toetje in een glas.

mascarpone toetje in glas

Niet alleen hebben wij een recept voor koolhydraatarme mascarpone maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins. Deze muffins zijn lekker luchtig en smeuïg. Je kunt er zelfs voor kiezen deze samen te eten. 

Toch zin in wat anders? Wellicht is dan onze suikervrije vanille pudding wat voor jou.

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast dit heerlijke suikervrije mascarpone toetje? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

Koolhydraatarm Mascarpone Toetje met Aardbeien (Recept zonder Suiker)
mascarpone dessert

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarm Mascarpone Toetje Zonder Suiker (Lekker Recept)

Koolhydraatarm Mascarpone Toetje met Aardbeien (Recept zonder Suiker)

Ben je gek op toetjes en wil je graag een suikervrij recept? Lees in dit recept hoe je een koolhydraatarme mascerpone in een glas maakt.
5 van 3 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, Toetje
Keuken: Frans, Hollands
Trefwoord: Koolhydraatarm mascarpone toetje, Mascarpone dessert, Suikervrije mascarpone
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 6
Calorieën: 176kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 125 gram mascarpone
  • 120 ml verse slagroom
  • 0,5 theelepel vloeibare stevia (vanille)
  • 250 gram aardbeien

Zo maak je het:

  • klop met een handmixer of garde de mascarpone, room en stevia in een grote kom totdat het mengsel luchtig is.
  • Leg de helft van de aardbeien eerst op de bodem van de glazen en gebruik een spuitzak om het mascarpone dessert er bovenop te spuiten (dit mag ook met een lepel).
  • Doe de andere helft van de aardbeien bovenop de mascarpone als garnering en serveer direct!

Tip:

In dit recept heb ik gekozen voor aardbeien, maar je kunt elke andere fruitsoort gebruiken die je wilt. 

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 176kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 2g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 48mg | Zout: 19mg | Kalium: 79mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 586IU | Vitamine C: 25mg | Calcium: 49mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Liek schreef:

    Kan ik dit al maken en dan vanavond eten of moet ik het pas maken als we t eten?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Je kunt het gerust nu maken en later opeten :). In de tussentijd in de koelkast bewaren. Wacht tot het laatste moment met het snijden van de aardbeien. Dat is het lekkerste.

  • Share via
    >
    Send this to a friend