Gezonde Koolhydraatarme Monchoutaart (Suikervrije Recept)

Koolhydraatarme Recepten

apr 25
Wil je een gezonde koolhydraatarme monchoutaart maken die suikervrij is? Leer hier mijn recept om dit te maken zonder gelatine en oven.
Gezonde Koolhydraatarme Monchoutaart (Suikervrije Recept)
Lekkere Koolhydraatarme Monchoutaart (Suikervrije Recept)

Een koolhydraatarme monchoutaart zonder suiker maak je sneller dan je denkt. En het is zeker de moeite waard om het voor jezelf of je gasten te maken. Vooral als je zin hebt in zoetigheid en diabetes type 2 hebt (of wilt afvallen).

Maar hoe kun je een suikervrije monchoutaart het beste maken (zonder oven en gelatine)?

In dit recept leer je mijn koolhydraatarme monchoutaart zonder suiker. Het is een vrij simpel recept maar de smaak is er niet minder om.

More...

Wanneer je aan een monchoutaart denkt, denk je als snel aan een lekkere en knapperige bodem van bastogne.

Helaas is bastogne verre van koolhydraatarm en - vooral - verre van gezond. Je moet dus bij het maken van een koolhydraatarme monchoutaart zonder suiker een alternatief vinden.

In dit recept maak jij je eigen cakebodem van amandelmeel. Het zal (helaas) minder knapperig zijn dan een bodem van bastogne maar het zal wel VEEL gezonder zijn.

Voor de rest kun je deze suikervrije monchoutaart aanpassen zoals jij wilt. Ik gebruik frambozen maar je kunt het gerust vervangen met iets anders. De meest populaire variaties zijn aardbeien, kersen, banaan, chocolade, citroen of zelfs Oreo koekjes.

Ik raad je aan om het te houden bij de gezondere ingrediënten (zoals aardbeien en frambozen) omdat deze het gezondst zijn voor je bloedsuiker en gewicht.

De foto's en het recept van de koolhydraatarme monchoutaart zonder suiker

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme monchoutaart die suikervrij is.

Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme monchoutaart maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins en zelfs vanille ijs. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?

En anders deze suikervrije kwarktaart.

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast onze suikervrije cake? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

koolhydraatarme monchoutaart maken
Lekkere Koolhydraatarme Monchoutaart (Suikervrije Recept)
koolhydraatarme monchoutaart recept

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Gezonde Koolhydraatarme Monchoutaart (Suikervrije Recept)

Gezonde Koolhydraatarme Monchoutaart (Suikervrije Recept)

Wil je een gezonde koolhydraatarme monchoutaart maken die suikervrij is? Leer hier mijn recept om dit te maken zonder gelatine en oven.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, Nagerecht, Snack, Toetje
Keuken: Frans
Trefwoord: Koolhydraatarme Monchou Taart, Suikervrije Monchou Taart, Suikervrije taart
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 20 minuten
Porties: 4
Calorieën: 288kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram roomboter - gesmolten
  • 80 gram monchou
  • 40 gram erythritol poeder
  • 0,5 citroen - geperst
  • 100 ml verse slagroom
  • 100 gram frambozen - of aardbeien

Zo maak je het:

  • Plaats de kom en gardes die voor de slagroom gebruikt gaan worden, in de vriezer.
  • Meng het amandelmeel en boter in een kom.
  • Doe de amandel/boter mengsel in een springvorm (Ø12cm) en druk deze goed plat over de gehele bodem van de springvorm. Leg de springvorm in de koelkast.
  • Doe de monchou, erythritol en citroensap in een kom en meng deze goed samen. Leg apart.
  • Haal de andere kom en garde uit de vriezer. Klopt de slagroom voor ongeveer 5 minuten op.
  • Voeg deze slagroom voorzichtig toe aan de monchou mix en meng het geheel samen. Voeg vervolgens de frambozen of aardbeien toe en meng nogmaals.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mon chou mengsel over de gehele springvorm.
  • Leg de springvorm voor minimaal 4 uur in de koelkast of laat het een nacht rusten.
  • Verwijder voorzichtig de cake ring van de taart. Gebruik eventueel hiervoor een mesje of ander keukengerei.
  • Geniet van de monchou taart!

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 288kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 5g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 14g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 65mg | Zout: 57mg | Kalium: 76mg | Vezels: 3g | Suiker: 2g | Vitamine A: 784IU | Vitamine C: 14mg | Calcium: 81mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Francien schreef:

    Mijn bodem blijft zacht en korrelig ondanks vele uren in de koelkast bij 4 graden mag het niet even in de oven om een harde bodem te krijgen.

  • nicolet schreef:

    Wat is de verhouding als je een grote springvorm doet van Ø24cm? het dubbele gewoon?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Ik vermoed van niet. Want bij een verdubbeling van de diameter (van 12 naar 24), neemt het oppervlak van de bodem met bijna 3x toe (van 113 cm2 naar 452 cm2). Ik vermoed daarom ook dat je het drievoudige van dit recept moet maken. Dus alles vermenigvuldigen met 3.

  • Atty Eissens schreef:

    Hallo Marloes/Ben

    Is de hoeveelheid in het recept voor 2 springvormen van 12 cm en dan voor ieder persoon een halve? Heb ik dat zo goed begrepen?

    Groetjes,
    Atty

  • Bea Foubert schreef:

    Wat is monchou?

    Groetjes
    Bea

  • >
    Send this to a friend