Afvallen Met Diabetes Medicatie: Is Ozempic Gevaarlijk & Dodelijk?

Medicijnen voor Diabetes Type 2

sep 06
Afvallen Met Diabetes Medicatie: Is Ozempic Gevaarlijk & Dodelijk?

Afvallen met diabetes medicatie (zoals met de Ozempic prik) is steeds meer in trek. Mensen zijn op zoek naar een snelle manier om gewicht te verliezen. 

En medicijnen die bedoeld zijn om de bloedsuiker te verlagen bij mensen met diabetes type 2, blijken hierbij te kunnen helpen.

Hoe werkt dit precies en is het wel gezond? In dit artikel leg ik alles uit over wat de voordelen (en vooral nadelen) zijn van afvallen met diabetes medicatie zoals de Ozempic prik.

More...

Klik op de bovenstaande video voor meer informatie

Afvallen met diabetes medicatie: Ozempic is de nieuwe afvalhype

Het lijkt steeds meer een trend te worden. Online diabetes medicijnen bestellen en die zonder toezicht van een arts innemen. Alles om de kilo's maar kwijt te raken, omdat het zelf niet lukt of niet snel genoeg gaat.

Deze afvalhype is zeer zorgwekkend. Helemaal als grotere instanties aangeven dat onderzoeken naar Ozempic om af te vallen “veelbelovend” zijn.

Want laten we eerlijk wezen, Ozempic (het middel waar het om gaat) is gewoon een chemisch middel dat rommelt met je lichaam als je het inneemt.

We weten allemaal dat het hebben van overgewicht niet gezond is. Overgewicht en obesitas kunnen een bron van ziektes en andere gezondheidsproblemen vormen. Het is daarom wel degelijk aan te raden om af te vallen als je te zwaar bent.

Afvallen met diabetes medicatie als de Ozempic prik

Doel van dit artikel

De vraag is dus of de voordelen van het afvallen met diabetes medicatie opwegen tegen de potentiële nadelen. Het gebruiken van de Ozempic prik om af te vallen kent namelijk negatieve effecten. Lees hier alles wat je moet weten.

Afvallen met diabetes medicijnen zoals Ozempic is geen goed of gezond

Laat ik vooropstellen dat het te allen tijde ongezond is om diabetesmedicatie te gebruiken om gewicht te verliezen. 

Hoe erg de situatie ook lijkt en hoe verleidelijk het ook is, dit is niet wat je wilt. Afvallen met diabetes medicijnen zoals de Ozempic prik is simpelweg niet gezond.

Dat steeds meer mensen er toch voor kiezen om het te gebruiken, vind ik dan ook zorgelijk. Laten we eerst gaan kijken naar de werking van Ozempic en waarom je er eigenlijk van afvalt.

Hoe val je af door Ozempic?

Het werkzame stofje in Ozempic genaamd semaglutide, heeft een bloedsuikerverlagend effect. Niet alleen dat, het doet van alles in je lichaam. Met name in je buikregio.

Semaglutide is een zogeheten GLP-1-agonist. Agonist betekent dat er “iets” wordt gestimuleerd. Voor dit medicijn geldt dus dat de aanmaak GLP-1 wordt gestimuleerd.

GLP-1 is een eiwit wat bij verschillende zaken betrokken is:

 • Het zorgt ervoor dat de alvleesklier insuline afgeeft
 • Je zult je meer verzadigd voelen tijdens/na het eten
 • Het zorgt ervoor dat je maaglediging wordt vertraagd

Oftewel, als je meer GLP-1 aanmaakt zal je alvleesklier dus meer insuline afgeven. Je zal ook sneller vol zitten na een maaltijd en langer verzadigd zijn. Dit komt ook omdat je maag langzamer wordt “geleegd”.

Dit klinkt allemaal positief, toch? Wat kan het voor kwaad? Nou, veel!

Waarom is afvallen met diabetes medicatie ongezond?

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom je niet op deze manier gewicht wilt verliezen.

#1 Je kunt tal van vervelende en zelfs gevaarlijke bijwerkingen krijgen

Ozempic heeft misschien een tijdelijk positief effect voor diabetespatiënten door een hoge bloedsuiker te verlagen. Echter gaat het vrijwel altijd gepaard met bijwerkingen.

Mensen krijgen last van:

 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Snelle hartslag
 • Huiduitslag
 • Oogbeschadigingen

Er kan zelfs alvleesklierontsteking ontstaan (dit kan leiden naar volledige diabetes type 2) of in het ergste geval ben je allergisch voor Ozempic. Beide gevallen kunnen levensbedreigende gevolgen hebben.

En anders wel een complete maagverlamming zoals deze dame:

Maagverlamming door afvallen met medicatie Ozempic

Niet echt waar je op zit te wachten als je wilt afvallen met diabetes medicatie. Maar dit is wel de realiteit waar je mee te maken kunt krijgen.


Vind jij dit artikel leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


#2 Afvallen met diabetes medicatie tast je lichaam aan

Overgewicht ontstaat in 99% gevallen niet zomaar. Het is niet een 'ziekte' die je zomaar overkomt zoals kanker of reuma. Degene met overgewicht eet te veel en/of ongezond en beweegt te weinig. Simpeler dan dat kan ik het niet maken.

Als je een ongezonde levensstijl hebt, maar wel wilt afvallen, dan zou het veel gezonder zijn om je levensstijl te verbeteren. Gezond eten en meer gaan bewegen is de basis. Steeds meer mensen willen echter een magische pil, zodat ze ondanks hun slechte leefstijl toch afvallen.

Je hoeft geen hoogleraar te zijn om te weten dat dit niet de juiste manier is. Jezelf vergiftigen met een pilletje of spuitje zodat je afvalt, is geen gezonde keuze. 

#3 Je raakt afhankelijk van het middel en pakt de oorzaak niet aan

Stel nu dat je ervoor kiest om toch Ozempic of een ander diabetes medicijn te gebruiken bij het afvallen. Ga je dit dan voor de rest van je leven nemen om, maar op gewicht te blijven? Of is het bedoeld als tijdelijke oplossing om in korte tijd gewicht te verliezen?

Hoe het ook wendt of keert, als je dit gaat gebruiken en niets aan de oorzaak (een ongezonde levensstijl) doet, dan kom je na het stoppen weer gewoon het gewicht aan.

Minder troep eten is nog steeds ongezond

Daarnaast zie je nu gewoon dat mensen die afvallen met diabetes medicatie gewoon ongezond blijven eten, maar de hoeveelheden minderen (doordat ze minder trek hebben).

'Minder' van ongezonde producten eten is nog steeds ongezond. Als één frikandel per dag eten ongezond is... dan is een halve per dag eten niet ineens gezond.

Je lichaam bedwelmen met chemische middelen om af te vallen is nooit een oplossing. En zeker niet voor de lange termijn. Helemaal niet als je ziet hoe het middel je lichaam aantast.

Op lange termijn kunnen je organen namelijk ernstig beschadigd raken door Ozempic. Dit is de prijs die je zult betalen als je gaat voor afvallen met diabetes medicatie en niet de oorzaak van het probleem aanpakt.

Wat is dan wel de oplossing?

Kort samengevat is Ozempic of welk medicijn dan ook NOOIT een goed idee om mee af te vallen. Tenzij je het niet erg vindt om afhankelijk van het middel te raken en je lichaam tegelijkertijd te beschadigen.

Het hoeft gelukkig niet zo te zijn.

Als je gewend bent om regelmatig ongezond en bewerkt voedsel te eten, kan het lastig zijn dit patroon te doorbreken. Misschien drink je graag frisdrank of zijn er andere dingen waarvan je weet dat ze het eigenlijke probleem vormen van jouw overgewicht.

De beste (en in mijn optiek ENIGE manier) is om het toch op een gezonde en duurzame manier aan te gaan pakken.

Kijk eerst naar de redenen achter je ongezonde eetpatroon. Bij veel mensen die verslaafd zijn aan ongezond voedsel spelen er vaak psychische klachten mee.

Ontdek wat jouw redenen zijn waardoor je telkens het gevoel hebt dat je moet "zondigen".

En misschien heb je al van alles geprobeerd om af te vallen, maar lukt het niet.

Echter, als je over gaat op meer natuurlijke voeding, zal je ook merken dat de behoefte aan slecht eten vermindert.

Dit komt doordat je lichaam door dit voedzame eten echt gevoed wordt. Dan heb je geen chemisch middel meer nodig om een gevoel van verzadiging te krijgen. Door de gezonde voeding gaat dat automatisch.

Gebruik het Diabetesvrij Geheim om je overgewicht en diabetes type 2 aan te pakken

Zoals je hebt kunnen lezen, is afvallen met diabetes medicijnen zoals Ozempic geen goed idee. Zowel niet op de korte termijn, als op de langere termijn.

Overgewicht is geen 'ziekte'. Het is niet iets wat je zomaar overkomt. Dus hoef je ook geen 'geneesmiddelen' te nemen. Er valt niets te genezen.

Overgewicht is simpelweg het gevolg van teveel eten. En dat gebeurt sneller wanneer je ongezond eet.

Kies je ervoor om gezonder te eten? Dan zul je op een natuurlijke en gezonde manier afvallen zonder voor de rest van je leven afhankelijk te zijn van een chemisch middeltje.

Daarnaast kun je veel meer voor elkaar krijgen met voeding als je bloedsuikerproblemen hebt:

Recentelijk is ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt.

Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik 'Het Diabetesvrij Geheimnoem. Over dit geheim heb ik een aantal pagina's geschreven die je leven voorgoed zullen veranderen. Je zult daarin leren:

 • Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
 • Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
 • De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn

Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op.

Groetjes,

Ben Kuiper

P.s: Wil jij afvallen met diabetes medicatie zoals Ozempic? Waarom kies jij hier wel of niet voor? Laat hieronder een reactie achter

About the Author

Ben Kuiper is een farmaceut, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend