Ben jij een echte liefhebber van drop maar mag jij dit niet meer eten vanwege je diabetes?
Dan is er gelukkig een gezondere optie beschikbaar voor jou.
In dit artikel krijg je namelijk 28 tips voor suikervrije drop speciaal voor diabetespatiënten.
More...
Suikervrij drop voor de liefhebber
Al die lekkernijen die je moet weerstaan wanneer je diabetes type 2 hebt. Dat is toch wel erg lastig. Maar het is wel echt nodig als je je diabetes type 2 niet uit de hand wilt laten lopen.
Wanneer diabetes type 2 namelijk verergert dan kan dit grote gevolgen hebben voor het hele lichaam.
Zo vergroot diabetes type 2 de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en alzheimer.
Volledig stoppen met het eten van lekkernijen is lastig en in principe onnodig. Geniet met mate is een mooi spreekwoord. Zo zijn er veel producten op de markt ontwikkelt waarbij de suikers zijn vervangen door zoetstoffen. Deze zoetstoffen hebben veel minder invloed op je bloedsuikerspiegel. Zo ook bij suikervrije drop.
Doel van dit artikel
Op deze manier kun jij toch verantwoord genieten van het lievelingssnoepje onder de Nederlanders.
In dit artikel krijg je daarom 28 tips voor suikervrije drop die jij als diabetespatiënt wel kunt eten. Dit maakt het niet alleen gezond voor je bloedsuikerspiegel maar ook je tanden. Niet slecht toch?
Zoek je suikervrije toetjes? Neem dan hier een kijkje (klik).
Wil je meer suikervrije eetwaren? Kijk hier:
Suikervervangers
Deze suikervrije dropjes worden dus gezoet met zoetstoffen. Want geloof mij, wanneer deze dropjes niet worden aangezoet met zoetstoffen dan zijn ze niet weg te krijgen.
Zoetstoffen spelen veelal niet met je bloedsuikerspiegel, wat suiker wel doet. Zo heb je suikervrij drop. Als dit echt suikervrij zou zijn dan zou drop niet te eten zijn. Daarom is deze drop aangezoet met zoetstoffen die veelal beter zijn dan gewone suikers.
Belangrijke informatie
Zo blijkt stevia één van de gezondste zoetstoffen op aarde. Vooral voor diabetes type 2 patiënten. Stevia verhoogt namelijk de bloedsuikerspiegel niet.
Uit onderzoek blijkt zelfs dat gebruik van stevia onder diabetes type 2 patiënten de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Met stevia zit je goed dus. Ideaal als je aan het afvallen bent.
De glychemische index van zoetstoffen
Je hebt daarnaast zoetstoffen die geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel maar die verder geen positieve effecten hebben voor diabetespatiënten. Ze zijn eigenlijk neutraal. Een voorbeeld hiervan is erythritol.
ERYTHRITOL
Erythritol heeft een glychemische index van 0. Deze zoetstof doet dus niks met je bloedsuikerspiegel maar heeft ook gene positieve effecten op de bloedsuikerspiegel zoals stevia wel heeft.
En als laatst heb je ook nog zoetstoffen die gezonder zijn dan suiker maar waar je liever niet teveel van eet. Dat zijn de zoetstoffen die je bloedsuikerspiegel wel lichtelijk verhogen maar in veel mindere mate dan suiker. Een voorbeeld hiervan is maltitol.
MALTITOL
Maltitol heeft een glychemische index van 34. Tafelsuiker heeft een glychemische index van 100. Dit is dus wel al vele malen beter maar toch heb je het liefst een zoetstof die helemaal niks met je bloedsuikerspiegel doet.
Het is wel goed om te weten, dat snoep nog steeds snoep blijft en dat je de suikerverslaving wel in stand houdt. Hou het dus bij een kleine traktatie en eet niet elke dag een hele zak met dropjes op.
Klene suikervrije drop
Klene is het dropmerk van Nederland. Met de typerende stem in de reclamespotjes. Niet alleen is Klene heel goed in gewoon drop maar ze maken ook suikervrije drop.
Klene maakt gebruik van twee soorten zoetstoffen in alle suikervrije dropsoorten:
- Stevia
- Maltitol
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is stevia een hele goede zoetstof. Jammer alleen dat in de meeste suikervrije snoepgoed ook maltitol wordt gebruikt. Zo ook in de suikervrije drop van Klene. Maltitol is niet een ideale zoetstof voor diabetespatiënten, al is het wel vele malen beter dan gewone suiker. Het bevat hierdoor dus wel koolhydraten.
De Klene dropjes bevatten per 100 gram wel wat calorieën. Het hangt van de soort af maar dit zit rond 200 kcal.
De suikervrije drop van Klene kun je veelal in de supermarkt kopen. Uit ervaring krijg je er ook geen winderigheid of buikpijn van als je normale hoeveelheden eet. Alles waar je teveel van eet kan bijwerkingen met zich meebrengen.
Klik hier voor de dropjes van Klene
De Bron
Suikervrije drop van het merk De Bron kun je veelal niet in de supermarkten vinden. Deze zul je dus moeten bestellen via het internet. Dit is natuurlijk niet ideaal maar je moet er ook wat voor over hebben als je verantwoord wilt snoepen.
De Bron maakt gebruik van enkel één zoetstof voor alle dropsoorten:
- Maltitol
Zoals je hierboven hebt kunnen gelezen is maltitol zeker niet één van de beste zoetstoffen, hij behoort eigenlijk tot één van de slechtste zoetstoffen. Het is dus erg jammer dat alleen deze zoetstof gebruikt is.
Met een glychemische index van 34 is maltitol natuurlijk wel beter dan suiker. Maar voor diabetespatiënten is dit helaas geen ideale optie. Let dus bij het kopen van suikervrije producten op wat voor zoetstoffen er gebruikt zijn.
Klik hier voor de dropjes van De Bron
Albert Heijn
En zelfs Albert Heijn heeft een eigen lijn met suikervrije drop ontwikkelt. Niet alleen is suikervrije drop hierdoor goedkoper maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in de supermarkt kopen.
De suikervrije drop is over het algemeen aangezoet met:
- Maltitol
- Sacharine
- Aspartaam
- Stevia
Zowel aspartaam, saccharine als stevia hebben een glychemische index van 0. Allemaal dus prima vervangers voor suiker. Stevia heeft daarentegen wel meer voordelen voor diabetespatiënten dan aspartaam en saccharine. In alle dropjes wordt ook helaas weer maltitol als zoetstof gebruikt.
Klik hier voor de dropjes van AH
Venco
Venco geeft op de website aan dat hun suikervrije drop gezoet is met stevia. Je zou dan ook denken dat stevia de enige zoetstof is.
Als je vervolgens naar de voedingswaarden kijkt, zie je dat er polyolen worden gebruikt.
Polyolen zijn suikeralcoholen zoals, maltitol, erythritol en xylitol.
Stevia is daarentegen geen polyol. Oftewel er wordt ook een andere zoetstof gebruikt. Deze wordt echter niet vermeld op de website of op de verpakking. Ik acht de kans groot dat dit maltitol is, aangezien deze vaak voor drop gebruikt wordt.
Zo wordt je dus toch even aan het lijntje gehouden. Daarom is het erg belangrijk om te weten wat de verschillende zoetstoffen en hun glychemische indexen zijn. Lees vooraf altijd de voedingswaarden door.
Klik hier voor de dropjes van Venco
Overig
Klik hier voor de overige dropjes
Het Diabetesvrij Geheim
Je kunt nu in ieder geval niet meer klagen over het feit dat er geen rekening wordt gehouden met diabetespatiënten op dropgebied. Naar mijn weten heb je genoeg keuze. Zoete-, zoute-, honing- en laurierdrop is allemaal aanwezig in een suikervrije variant.
Let wel op: Gebruik deze dropsoorten enkel als een traktatie voor jezelf. Zorg dat je van die suikerverslaving af komt zodat je echt kunt genezen van diabetes type 2. Want alleen met een hele gezonde levensstijl zul je diabetesvrij door het leven kunnen gaan.
Recentelijk is namelijk ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt.
Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik 'Het Diabetesvrij Geheim' noem. Over dit geheim heb ik een aantal pagina's geschreven die je leven voorgoed zullen veranderen. Je zult daarin leren:
- Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
- Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
- De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn
Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op.
Groetjes,
Marloes Schuurman
P.s: Hoe vaak eet jij suikervrije drop? Heb jij ooit geweten wat voor zoetstoffen er in suikervrije drop zitten? Laat hieronder een reactie achter
Goed en informatief artikel!
Helaas is voor mij suikervrije snoep geen optie omdat er altijd Maltitol in schijnt te moeten zitten. Maltitol heeft namelijk een zeer vervelende bijwerking en dat is dat het zeer laxerend werkt. Ik heb suikervrije winegums van De Bron gekocht. Echt heel erg lekker en ze smaken precies zoals de suikerhoudende variant, maar na het eten van ongeveer acht winegums kreeg ik drie uur later een zeer opgeblazen gevoel en een enorm gerommel en geborrel in mijn buik gevolgd door waterige diarree. Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen. Toen dit na een aantal dagen weer over was heb ik voorzichtig nog eens twee winegums gegeten, maar na een paar uur meteen weer aan de diarree.
Ik snap niet waarom de snoepfabrikanten Maltitol blijven gebruiken terwijl er genoeg zoetstoffen bestaan zoals Erythritol die geen laxerende werking hebben. Dus ik hoop dat De Bron en andere fabrikanten meelezen en andere zoetstof gaan gebruiken!
Zowel maltitol als erythritol zijn beide laxerend. Eigenlijk zijn alle zoetstoffen dit op -tol eindigen dat. Het staat ook altijd op de verpakking van de producten. Blijkbaar ben jij wat gevoelig voor maltitol, want ik heb dit nog nooit eerder gehoord zijn zo weinig winegums eten.
kan ik het E-book ontvangen ajb?
Zeker! Het is naar je verzonden in een aparte email. Kijk ook even in je ongewenste e-mails want daar kan het helaas ook belanden.
Zwarte thee is ook goed.
Zeker 🙂
De link naar de beste stevia website is niet correct. Ik kom uit op Body en fit en daar kan ik geen stevia kopen. Graag uw aandacht.
Bedankt, meteen even aangepast :). Hier kun je het bestellen.
En niet teveel van eten want het kan laxerend werken. 🙁