190 Suikervrije Producten Voor Diabetes Type 2 Patiënten

Suikerspiegel Verlagen / Diabetes Omkeren

feb 08
190 Suikervrije Producten Voor Diabetes Type 2 Patiënten

Heb je diabetes type 2 en wil je hier vanaf?

Dan is het verstandig om suikervrij te gaan eten. 

Daarom krijg je in dit artikel 190 suikervrije producten, die jou van je diabetes type 2 af kunnen helpen. 

More...

De suikervrije producten encyclopedie

Wanneer je diabetes mellitus type 2 ontwikkelt, zal je gegarandeerd je eetpatroon moeten verbeteren. Mits, je natuurlijk niet wilt dat je ziekte erger wordt. Wanneer jij je dieet verbetert, kan je diabetes type 2 zelfs omkeren en genezen.

Een onderdeel hiervan is suikervrij(er) eten. Suikerrijke producten zijn de voornaamste reden dat men suikerziekte ontwikkelt. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat jij het hebt ontwikkelt. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om diabetes type 2 te ontwikkelen wanneer je veel suikervrije producten in je dieet hebt.

Daarom leer je in dit artikel wat de definitie van 'suikervrije producten' is en krijg je een lijst met 190 producten voor diabetici die aan deze definitie voldoen. Ze liggen gewoon in supermarkten zoals de AH, Jumbo, Aldi en Lidl. Hierdoor kan je vanaf morgen je suikerinname verlagen met minimaal 75%!

Suikervrije producten: wanneer voldoet een product hieraan?

Technisch gezien is iets suikervrij wanneer het 0,0 gram suiker bevat. Zowel van nature of toegevoegd. Maar dat is niet heel realistisch. Noten bevatten bijvoorbeeld koolhydraten en suikers. Is het daardoor ongezond voor diabetici? Natuurlijk niet!

Het is dus belangrijk om een gezonde en realistische definitie te geven van de term 'suikervrije producten'.

Als je naar gezonde producten kijkt, wil je eigenlijk alleen producten kopen die:

 • minder dan 5 gram suikers en koolhydraten per 100 gram bevatten

Dit kunnen zowel natuurlijke en bewerkte producten zijn. Natuurlijke producten zijn natuurlijk gezonder aangezien ze vezels bevatten. Hierdoor komen de suikers langzaam in je bloedbaan. Dat voorkomt schommelingen in je suikerwaarden.

De plaatjes en producten zijn afkomstig van de website van Jumbo. Natuurlijk kan je het overgrote deel van deze producten ook in andere supermarkten vinden. 

Hieronder kan je de producten vinden. Je mag, met uitzondering van de bonus producten (#180-190), zoveel eten als je maagje aankan.

Door op de categorie te klikken, kan je ze bekijken.


Categorie: rund 


Categorie: varkensvlees


Categorie: kip 


Categorie: vis


Vind jij dit artikel leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Categorie: zuivelproducten


Categorie: broodbeleg


Categorie: groenten


Categorie: sauzen


Categorie: tussendoortjes


Categorie: dranken


Extra: top 10 low carb producten

De onderstaande producten voldoen niet allemaal aan de 'maximaal 5 gram koolhydraten/suikers per 100 gram' grens voor suikervrije producten.

Deze kan je helaas ook niet in de supermarkt vinden en moet je online bestellen bij de Body en Fit shop. Het zijn veelal vervangingen voor typische Nederlandse gerechten of producten. Alleen zijn deze een stuk gezonder omdat ze minder koolhydraten en suikers bevatten:

#181 - Clean Protein Bars

#182 - Natural flavouring

#183 - Pannenkoek siroop - Zero

#184 - Smart waffles

#185 - Low calorie pannenkoek mix

#186 - Smart wraps

#187 - Smart pasta

#188 - Smart pizza

#189 - Smart sauses

#190 - Smart brood


Suikervrije producten kopen of bestellen is niet de oplossing

Minder koolhydraten en suikers eten is een stuk beter voor je diabetes type 2. Het zal ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel omlaag zal gaan.

Maar wist je dat er nog meer mogelijk is met voeding?

Recentelijk is ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt.

Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik 'Het Diabetesvrij Geheimnoem. Over dit geheim heb ik een aantal pagina's geschreven die je leven voorgoed zullen veranderen. Je zult daarin leren:

 • Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
 • Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
 • De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn

Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op.

Groetjes,

Ben Kuiper

P.s: Wat zijn jou favoriete suikervrije producten? Zitten al je favoriete suikervrije producten hiertussen? Laat hieronder een reactie achter

About the Author

Ben Kuiper is een farmaceut, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

 • Natasja schreef:

  Goedendag, misschien een gekke vraag maar is er een manier waarop je alle producten van hierboven in 1 overzicht kunt uitprinten? Ipv ze allemaal te openen en knippen en plakken? Dank!

  • Marloes Schuurman schreef:

   Goede vraag. Ik denk dat het kan door eerst alle menu’s met producten uit te vouwen en daarna de pagina af te drukken (rechtermuisknop en dan op afdrukken klikken).

 • Ilona Smit schreef:

  Ik heb sinds kort te horen gekregen dat ik suiker heb type 2

 • Frits Desloovere schreef:

  Ik had graag het boek gelezen

 • Guido Hellings schreef:

  Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en diabetes type 2?

 • Cor Bulsing schreef:

  beste Marloes,
  Waarom is Cola zero ook niet goed?
  hierin zit 0 procent suiker of koolhydraten.
  en zijn de Spa waters met smaakje en o% suiker wel okay?
  volgens mijn fysio wel.
  alvast vbedankt,
  m vr gr Cor Bulsing

  • Marloes Schuurman schreef:

   De reden dat frisdrank niet ideaal is 2 delig:

   1. Door het proeven van zoet, houdt jij je behoefte/verlangen van zoet in stand. Hierdoor is het moeilijker voor je tong om zich aan te passen en ‘normaal’ eten zoet genoeg te vinden.
   2. Het verstoort je hormoonhuishouding. Omdat je lichaam ‘zoet’ proeft maakt het preventief insuline aan om de suikers om te ruimen. Maar het probleem is dat er helemaal geen suikers binnenkomen. De insuline zorgt er dan voor dat je een honger prikkel krijgt waardoor  je onbewust gaat grijpen naar koolhydraten. Ook dit is natuurlijk ongezond.

   Vandaar dat light dranken niet ideaal zijn. Dit geldt voor alles wat zoet smaakt dmv zoetstof.

 • Heidi schreef:

  Ik ben Heidi 55j, en heb suiker ziekte rijpe 2. Elke dag moeilijk insuline toedienen. Zou heel graag van deze ziekte af willen. Ik zou graag met u in contact willen komen.
  Mvg

 • Vincenzo schreef:

  Bij de clean protein bars staat er : niet geschikt voor diabetici.

  • Marloes Schuurman schreef:

   Dat komt omdat ze zich hiermee in kunnen dekken aangezien er wat suikers inzitten. Om juridische redenen wordt dit erop gezet. Hetzelfde geldt voor uitspraken als ‘kan sporen bevatten van noten’ etc

 • Theo Grosjean schreef:

  Ik ben Theo Grosjean en ben Gegradueerde Ziekenhuisverpleger.
  Ik heb diabetes type 2.
  Ik probeer zoveel mogelijk informatie over diabetesvoeding te verzamelen voor mijn eigen gebruik. Ik heb zelfs raad gezocht bij dietetisten maar zonder gevolg behalve dan de zij zich een rijkelijk loon toe eigenen.

  • Ben Kuiper schreef:

   Hallo Theo,

   Dat is niet leuk om te lezen. Gelukkig hebben wij hier een hele website omtrent diabetes type 2 en de voeding die je moet eten. Diëtisten zijn helaas niet altijd de beste optie om voor te gaan wanneer je suikerziekte hebt.

   Groetjes,
   Ben

 • >
  Send this to a friend