10 Tips Voor Een Natuurlijke Behandeling Van Diabetes Type 2

Suikerspiegel Verlagen / Diabetes Omkeren

sep 10
10 Tips Voor Een Natuurlijke Behandeling Van Diabetes Type 2

Is een natuurlijke behandeling van diabetes type 2 zonder medicijnen echt mogelijk?

Ja! Gelukkig zijn hier veel mogelijkheden voor. Sterker nog, een natuurlijke behandeling van diabetes met voeding is de enige manier om de ziekte te genezen.

In dit artikel geef ik je de 10 beste tips voor de behandeling van diabetes type 2 zonder medicatie. 

More...

Klik op de bovenstaande video voor meer informatie

Alleen een natuurlijke behandeling van diabetes werkt

Vrijwel direct nadat de diagnose diabetes type 2 is gesteld, krijg je van de dokter medicijnen voorgeschreven. Dat begint meestal met slechts één pilletje.

Maar al gauw worden zowel de doseringen als de soorten diabetes medicijnen die je moet nemen uitgebreid. Echter ga je je er niet beter op voelen en de bloedsuiker is nog steeds niet onder controle.

Naast dat dit allemaal veel van je lichaam vraagt, is het ook nog eens totaal overbodig. Want diabetesmedicijnen zullen NOOIT voor genezing zorgen van diabetes.

Doel van dit artikel

Diabetes behandelen op een natuurlijke manier is de oplossing van het probleem. Je pakt het bij de oorzaak aan.


 Zolang dat niet gedaan wordt zal de situatie alleen maar verergeren. In dit artikel leer je hoe je het bij de oorzaak aanpakt en diabetes type 2 kunt behandelen op een natuurlijke, gezonde manier.

Diabetes type 2 is te behandelen zonder medicatie

Het is goed je te realiseren hoe diabetes type 2 ontstaat.

En het hangt allemaal samen met je levensstijl. Je eet-, beweeg- en slaappatroon. Of je veel stress ervaart. Misschien gebruik je medicijnen die diabetes in de hand kunnen werken, of houd je er ongezonde gewoontes op na zoals regelmatig alcoholgebruik.

In de meeste gevallen zie je dat het niet slechts één oorzaak heeft, maar is het een samenloop van factoren.

Bij diabetes type 2 is het lichaam insulineresistent geworden.

Dat betekent dat je lichaam niet goed meer reageert op de insuline die je alvleesklier aanmaakt.

Hierdoor worden de suikers niet goed meer opgenomen vanuit het bloed. En dit resulteert in een chronisch verhoogde bloedsuiker. Kortom, je hebt diabetes type 2.

10 tips voor een natuurlijke behandeling van diabetes type 2

De tips hieronder n zijn in feite het tegenovergestelde van wat je waarschijnlijk voor een lange tijd hebt gedaan. Misschien is niet alles voor jou van toepassing. Maar lees het met een open blik en neem zoveel mogelijk mee in je dagelijkse leven.

Door met die elementen aan de slag te gaan, zal je zien dat je je bloedsuiker binnen enkele weken drastisch kunt verbeteren. In het beste geval geeft je diabetesarts op den duur aan dat je kunt minderen met de diabetesmedicatie.

#1 Eet en drink nooit meer snelle suikers

Laat ik met de meest belangrijke tip beginnen om diabetes natuurlijk te behandelen met een gezond dieet.

Wat je namelijk te allen tijde wilt voorkomen is dat je grote bloedsuikerschommelingen krijgt.

En als je iets eet of drinkt met snelle suikers, dan schiet je bloedsuiker omhoog. Dit is ook één van de belangrijkste oorzaken van diabetes type 2.

Hier zijn veel producten verantwoordelijk voor, zoals:

 • Frisdrank
 • Vruchtensap
 • Bewerkt fruit (zoals vruchtenjam en gedroogd fruit)
 • Gezoete zuivel
 • Chocolade met minder dan 85% cacao
 • Snoepjes

Dit is slechts een kleine greep aan ongezonde producten die je in de supermarkten kunt vinden. Onze lichamen zijn eigenlijk helemaal niet gemaakt voor dit soort producten.

Vooral de suikerrijke producten die je kunt drinken vormen een probleem. De suikers uit drinkbare producten worden namelijk het makkelijkst verwerkt in je lichaam. Je bloedsuiker knalt de lucht in.


#2 Bewerkte producten met tarwemeel zijn een groot probleem

Een andere categorie die je absoluut wilt vermijden zijn de producten waarin in meer of mindere mate tarwemeel voor gebruikt is om ze te maken.

Dit is natuurlijk brood, maar er zijn veel meer producten te vinden die dit als basis hebben. Tarwemeel is rijk aan koolhydraten, maar bevat nauwelijks tot geen vezels.

Vezels in een product hebben de kracht om de opname van koolhydraten af te remmen. Als er geen vezels aanwezig zijn in het product, dan hebben de koolhydraten dus “vrij spel”.

Ze worden snel ontleedt in je maag-darmstelsel tot glucosedeeltjes. Die betreden snel je bloed, waarna ook bij dit soort producten je bloedsuikerspiegel door het dak gaat.

Voorkom daarom dit soort producten:

 • Brood
 • Croissantjes
 • Pasta en vermicelli
 • Pannenkoeken
 • Cake
 • Koek
 • Couscous

#3 Stop met veelgebruikte eenvoudige koolhydraten

Voor veel mensen kan het al behoorlijk heftig zijn om te horen dat ze beter geen brood of pasta meer eten. Maar er zijn meer producten die eenvoudige koolhydraten bevatten en die toch op grote schaal worden geconsumeerd.

Denk aan aardappelen en rijst. Van veel grotere instanties hoor je juist dat je dit soort producten rijkelijk mag eten. Zolang ze maar volkoren zijn.

Echter maakt dit voor de bloedsuikerspiegel weinig verschil. Volkoren is wel wat beter, maar nog steeds verre van ideaal.

Voor je bloedsuiker maakt het weinig uit of je een paar lepels suiker of een kommetje rijst eet. Ze bevatten weinig tot geen vezels en je bloedsuiker zal al gauw gevaarlijk hoog worden.

Als je diabetes type 2 natuurlijk wilt behandelen, dien je dit koste wat kost vermijden.


Vind jij dit artikel leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


#4 Eet complexe koolhydraten en vezels voor een behandeling van diabetes

“Maar, moet ik dan als een konijn gaan eten?” is een veelgestelde vraag. Gelukkig niet! Het is gewoon een kwestie van andere keuzes maken in de supermarkt.

Tot nu toe hebben we vooral gekeken naar producten die NIET meer moet eten. Je hoeft echter zozeer koolhydraatarm te eten, maar vooral kieskeurig te zijn in de kwaliteit van je koolhydraatbron.

Om diabetes natuurlijk te behandelen wil je daarom koolhydraatbronnen eten die tegelijkertijd veel vezels bevatten.

Dit zorgt voor een langzame opname van de koolhydraten.

Hierdoor blijft je bloedsuiker veel stabieler. En kun je je lichaam weer insuline gevoeliger maken

Vezels zijn essentieel voor de behandeling van diabetes

Producten met veel vezels zijn:

 • Groenten
 • Peulvruchten zoals kikkererwten en bruine bonen
 • Vezelrijk fruit
 • Noten

Vervang bijvoorbeeld je rijst door bloemkoolrijst. En qua brood kun je het beste koolhydraatarm brood eten.


#5 Eet meer van de juiste vetten

Gezond eten staat gelijk aan meer "natuurlijk" eten. Voedsel wat van oorsprong regelrecht uit de natuur kan komen. Gezonde vetten maken hier een belangrijk deel van uit.

En ik heb het dan niet over producten met geraffineerde oliën. Zonnebloemolie, zaadoliën en margarine zijn NIET gezond, aldus onderzoek. Ze vergroten de kans op ontstekingen in je lichaam.

Maar producten met gezonde vetten zorgen voor een goede hormoonbalans in je lichaam, bevatten veel voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je lang verzadigd bent.

Bijvoorbeeld:

 • Eieren
 • Vis
 • Vlees
 • Avocado
 • Noten
 • Volle yoghurt / kwark

#6 Eiwitten zijn erg belangrijk

Door de jaren heen zijn we veel meer koolhydraten gaan eten, maar minder vezels, gezonde vetten en eiwitten. Dit wil je weer omdraaien.

Eiwitten spelen ook een belangrijke rol voor de gezondheid van je lichaam. Ze vormen de bouwstenen van je lijf en zorgen voor cel generatie. Tevens verzadigen ze het beste van alle macronutriënten.

De meeste producten waar gezonde vetten in zitten, zoals in eieren, volle kwark en vlees, vind je ook veel eiwitten. Eet daar meer van en je slaat twee vliegen in één klap!


#7 Kies de juiste snacks bij een gezonde behandeling van diabetes type 2

Als je een gezond voedingspatroon gaat aannemen, zal je merken dat je behoefte aan tussendoortjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Toch eten nog veel mensen dagelijks snacks. Soms meerdere keren per dag. Chips, koekjes, energierepen en noem het allemaal maar op.

Stuk voor stuk zijn deze producten een ramp voor bloedsuiker.

In principe heb je helemaal geen snacks meer nodig als je basiseetpatroon op orde is. 

Maar wil je toch af en toe snacken, kies dan hartige snacks. 

Denk aan:

 • Blokjes kaas
 • Stukjes worst
 • Rauwe groenten
 • Een gekookt eitje

#8 Zet je lichaam in beweging

Regelmatig bewegen heeft een algehele positieve invloed op je lichaam. Je wordt fitter, verbruikt meer energie en wordt sterker. Nog even los van de positieve invloed op je psychische gesteldheid.

Gelukkig zie ik dat steeds meer mensen de voordelen van bewegen inzien. En dat is dan ook wat ik jou wil aanraden om te doen.

Maak vaker een wandeling. Ga naar de sportschool of kies iets anders wat je leuk vindt. Zwemmen, golven en zelfs tuinieren is een vorm van bewegen. En kijk anders even naar onze Fit en Vitaal in 15 cursus


#9 Verminder stress en slaap goed

Iedereen ervaart wel in meer of mindere mate stress. Maar wanneer je veel of zelfs chronisch stress hebt, dan heeft dan een negatieve invloed op je lichaam. En ook op je lichaamseigen vermogen om de bloedsuiker te reguleren.

Stress op zichzelf is geen oorzaak van diabetes, maar het kan wel een bijdrage leveren aan het ontwikkelen ervan. Vooral als je tegelijkertijd een ongezond voedingspatroon hebt en te weinig beweegt.

Dat is een recept voor gezondheidsproblemen.

Slaap speelt hierin ook een belangrijke rol. Als je slecht slaapt, maakt je lichaam meer stresshormonen zoals cortisol aan.

Je lichaam werkt minder efficiënt en vaak merk je ook dat je dan sneller naar ongezond voedsel grijpt.

Het telt allemaal bij elkaar op.


#10 Verbeter je algehele levensstijl

Als je deze tips voor een natuurlijke behandeling van diabetes langzaam maar zeker gaat integreren, zal je al gauw merken dat je bloedsuiker verbetert.

Voeding speelt hierin de allerbelangrijkste rol, maar eigenlijk wil je je gehele levensstijl optimaal maken. Voldoende bewegen, stress voorkomen, goede slaap en ongezonde gewoontes zoals alcoholgebruik vermijden.

Inmiddels hebben wij duizenden mensen mogen helpen hun diabetes type 2 om te keren middels de Diabetes Omkeren Methode cursus.

En veel daarvan hoeven nooit meer medicatie te nemen. En dit allemaal puur door het verbeteren van hun levensstijl.

behandeling van diabetes met de Diabetes Omkeren Methode cursus

Gebruik het Diabetesvrij Geheim voor een natuurlijke behandeling van diabetes

Zoals je hebt kunnen lezen, is er veel mogelijk voor een niet medicamenteuze behandeling van diabetes type 2. Met voeding en een gezond dieet kun je heel ver komen.

Niet alleen kun je dan diabetes type 2 voorkomen... maar ook volledig behandelen.

Recentelijk is ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt.

Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik 'Het Diabetesvrij Geheimnoem. Over dit geheim heb ik een aantal pagina's geschreven die je leven voorgoed zullen veranderen. Je zult daarin leren:

 • Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
 • Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
 • De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn

Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op.

Groetjes,

Ben Kuiper

P.s: wat doe jij voor een natuurlijke behandeling van diabetes type 2? Volg jij een speciaal dieet of specifieke voeding? Laat hieronder een reactie achter

About the Author

Ben Kuiper is een farmaceut, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend