7 Tips Voor Een Normale Hba1c Waarde + Gratis Omreken Tabel

Suikerspiegel Verlagen / Diabetes Omkeren

nov 14
7 Simpele Tips Voor Een Gezonde & Normale Hba1c Waarde

Wat is precies een goede HbA1c waarde en wat doe je als je HbA1c waaarde te hoog is?

Dat zijn hele goede vragen om te stellen. Want als je waarde te hoog is, betekent dit dat je diabetes hebt. En daar wil je niet mee rondlopen.

Daarom leer je in dit artikel wat deze suikerwaarde precies is en 7 tips om deze simpel en snel te verbeteren. Zo kun je binnen enkel weken een normale HbA1c waarde krijgen.

More...

Goede en normale HbA1c waarde krijgen? Dat kan!

Bij het ontwikkelen van diabetes type 2 verandert er binnen een paar weken veel in je leven. Je moet ineens enge medicijnen slikken en je eetpatroon opschonen. Daarnaast krijg je met routinematige controles te maken.

Hierbij wordt onder ander je glucose- en HbA1c waarde bepaald. De kans is groot dat jij geen medische achtergrond hebt en daardoor eigenlijk niet weet wat dit allemaal inhoud.

Het is slim om je in te lezen over deze ziekte en wat een gezonde HbA1c streefwaarde is. Hoewel je waarschijnlijk wel weet wat een bloedsuikerspiegel is, klinkt het woord 'HbA1c' voor de meeste mens als iets uit een film.

Maar je HbA1c is waarschijnlijk nog veel belangrijker dan je bloedsuikerspiegel wat betreft de behandeling en potentiële genezing van je diabetes type 2.

Doel van dit artikel

Daarom leer je in dit artikel wat een HbA1c normaalwaarde precies is en wat je kunt doen als deze te hoog is. Door dit artikel te lezen zal je veel meer inzicht krijgen over je eigen ziekte.Ook zul je daardoor sterker in je schoenen staan tijdens je periodieke controles. Je weet immers precies wat een goede uitslag van je HbA1c test is en of het nodig is om je diabetes type 2 dieet nog meer aan te passen.


HbA1c waarde zegt veel over je diabetes

Het is vrij makkelijk om de link te leggen tussen 'suiker ziekte' en 'bloedsuikerspiegel'. Beide doelen op 'iets' met suiker. Bij een glucosemeting wordt de hoeveelheid suiker (ook wel glucose genoemd) in je bloed gemeten. Dit geeft een goed beeld van hoe erg je diabetes type 2 is. Over het algemeen kan je zeggen:

Hoe hoger je bloedsuikerspiegel is wanneer je niet hebt gegeten, hoe slechter jij er aan toe bent.

Wanneer je nuchtere bloedsuikerspiegel 7,0 mmol/L of hoger is, heb je diabetes type 2. Indien je wel hebt gegeten, dan mag je glucosespiegel niet hoger zijn dan 11,1 mmol/L.

Hoewel je bloedsuikerspiegel een goed beeld geeft van je diabetes type 2, kan het ook een vertekend beeld gegeven. Wanneer je vinger geprikt wordt voor bloed, meet je alleen de hoeveelheid suikers op dat moment in je lichaam.

Maar hoe was je bloedsuikerspiegel vorige week?

Hoe goed je bloedsuikerspiegel vorige week was, is niet te zeggen. Je zal je wellicht afvragen waarom dit zo erg is?

Het blijkt namelijk dat je bloedsuikerspiegel van dag tot dag nogal kan schommelen. Zelfs van uur tot uur. Sporten en het volgen van een dieet kan relatief snel invloed hebben op je glucosespiegel. Hierdoor kan je drie scenario's krijgen bij het meten van je bloedsuikerspiegel:

 • Je bloedsuikerspiegel geeft een goed beeld van je diabetes type 2
 • Je bloedsuikerspiegel geeft een te rooskleurig beeld omdat jij een week voor de meting iets meer je best hebt gedaan
 • Je bloedsuikerspiegel geeft een te negatief beeld omdat jij een paar dagen voor de meting ontzettend ongezond hebt gegeten

Wat is de HbA1c precies?

Om te voorkomen dat de arts (en jij) een verkeerd beeld krijgen van je diabetes type 2, wordt daarom je HbA1c waarde bepaald.

Deze waarde geeft de gemiddelde bloedsuikerwaarde aan over de laatste 8 tot 12 weken. Op deze manier wordt je niet gelijk afgestraft wanneer je een dag ongezond eet of val je dus door de mand wanneer je continu ongezond eet. 

Hoewel de term 'HbA1c' heel ingewikkeld klinkt, is het eigenlijk iets vrij eenvoudigs. Het 'Hb' gedeelte van het woord staat voor hemoglobine.

Dit is een ander woord voor je rode bloedcellen. Het 'A1c' gedeelte doelt op een bepaald onderdeel van een rode bloedcel wat gemeten wordt. Om precies te zijn het 'beta-N-1-deoxy fructosyl' gedeelte van een rode bloedcel.

HbA1c waarde

Wat er namelijk in je bloedvaten gebeurt, is dat suikers aan je rode bloedcellen blijven plakken. Hoe meer suiker jij in je bloedbanen hebt stromen, hoe meer suiker aan de rode bloedcellen blijft plakken.

Aangezien rode bloedcellen zo'n 100 tot 120 dagen in leven blijven, kan er tot ongeveer 3 maanden terug gemeten worden wat je gemiddelde bloedsuikerwaarde is over die periode. Dit heeft een veel eerlijker en duidelijker beeld van diabetes type 2.

 


Wat is een goede en normale HbA1c waarde?

Tot voor kort was iedereen officieel een diabetespatiënt als de HbA1c waarde hoger was dan 48 mmol/mol (6,5%). Maar onlangs is hier een nuance in gebracht.

De HbA1c normaalwaarde of referentiewaarde, volgens het NHG, is afhankelijk van je leeftijd en stadium. Om te weten of je waarde normaal of zelfs ideaal is, hebben ze een stroomschema gemaakt waar je HbA1c en leeftijd in worden meegenomen:

hba1c waarde leeftijd

Zoals je kunt zien hangt je HbA1c referentiewaarde erg af van je leeftijd en mate van diabetes type 2. Ouderen (70 plussers) mogen een hogere HbA1c waarde hebben, mits ze meerdere medicijnen slikken naast metformine.

Over het algemeen kan je zeggen dat een goede normaalwaarde het liefst onder de 53 mmol/mol ligt. Dit komt overeen met 7,0% suikerverzadiging aan rode bloedcellen. Zoals je ziet, is het mogelijk om HbA1c zowel in mmol/mol als percentage uit te drukken.

Dit betekent dus automatisch dat hoe meer de waarde onder de 53 mmol/mol is, hoe gezonder je bent. De HbA1c waarde bij gezonde mensen ligt zelfs onder de 42 mmol/mol. Deze waarde kun je zien als de gemiddelde HbA1c waarde.

Dit komt overeen met een bloedsuikerwaarde van 6,0 mmol/L. Dit is wat je maximaal in je bloed mag hebben als gezonde persoon bij een nuchtere glucosemeting.

Mmol/L, mmol/mol of toch een percentage?

Indien het verwarrend voor je is wat het verschil is tussen mmol/L, mmol/mol en percentages, zal ik het je een stuk makkelijker maken.

Hba1c wordt berekend in een percentage (DCCT of NGSP) of mmol/mol (IFCC).

Wat het scheikundig en biologisch betekent, hoef je niet te weten.

hba1c omrekentabel

Het is een manier om de hoeveelheid suiker die aan je rode bloedcellen vastplakken, uit te drukken. Daarentegen wordt het suikergehalte in je bloed uitgedrukt in mmol/L. Dit is de eenheid die gebruikt wordt wanneer jij je 'bloed laat prikken op suikers'.


HbA1c waarde omrekentabel

Gebruik de onderstaande omrekentabel om je HbA1c en suikerspiegel op verschillende manieren te interpreteren. Op deze manier is het berekenen of omrekenen van je HbA1c waarde niet meer nodig. Je kunt het gewoon aflezen.

Hierin wordt de HbA1c zowel als percentage (DCCT/NGSP) en mmol/mol (IFCC) meegenomen.

De bloedsuikerwaarde kun je zowel als mmol/L en mg/dL vinden.

Ter verduidelijking:

De mmol/L eenheid is gebruikelijk in Nederland.

De mg/dL eenheid is gebruikelijk in België.

Wereldwijd verschilt het per land welke waarde ze gebruiken.

Je kunt het in ieder geval gewoon aflezen in onze HbA1c omrekentabel:

HbA1c

Bloedsuiker

%

mmol/mol

mmol/L

mg/dL

5

31

5.4

97

6

42

7.0

126

7

53

8.6

154

8

64

10.2

183

9

75

11.8

212

10

86

13.4

240

11

97

14.9

269

12

108

16.5

298

13

119

18.1

326

14

130

19.7

355

15

140

21.3

384

16

151

22.9

413

17

162

24.5

441

18

173

26.1

470

19

184

27.7

499


Tips om je HbA1c waarde te verbeteren

#1 Verbeter je kennis over voeding

Helaas weten veel mensen niet wat gezond eten is. Hoewel jij waarschijnlijk wel weet dat een frikandelbroodje niet gezond is, zou jij waarschijnlijk niet de vraag kunnen beantwoorden of je als diabeet wel of geen fruit mag eten. Immers, fruit bevat veel suikers....toch?

Of maakt het niet uit dat een product suikerrijk is zolang het een natuurlijk product is?

Dit zijn allemaal hele goede vragen. Maar op vragen wil je ook antwoorden. Anders zullen je vragen nooit beantwoord worden en daardoor opstapelen. De eerste stap om een HbA1c normaalwaarde te krijgen is simpel:

Verdiep je in de materie. Op onze website kun je veel informatie, video's en recepten vinden.

Het zal je misschien verbazen maar het is relatief simpel om diabetes type 2 te genezen met voeding. Laat staan je HbA1c waarde te verbeteren. Je hoeft vrij weinig te doen om dit te realiseren. Je moet juist heel veel dingen 'niet doen'.

Verbreed je kennis over voeding!

De eerste stap die je moet nemen is een goed boek kopen. Je hoeft geen universitaire studie te volgen. 


Onze Diabetes Omkeren Methode cursus bevatten alles wat je moet weten. Ook zul je leren wat gezond eten is en wat je wel/niet moet eten om je bloedsuikerspiegel te verlagen.


#2 Meer vet eten maakt het beter

Al het eten op aarde bestaat uit 3 eenvoudige bouwstenen:

 • Koolhydraten
 • Vetten
 • Eiwitten

Dit zijn de drie belangrijkste blokken wat betreft voeding. Met deze trio kan je van alles doen. Van marathons lopen tot je spiermassa opbouwen. Eten bevat ook belangrijke nutriënten zoals vezels, vitamines en mineralen maar deze zijn niet energierijk. Je hebt ze puur nodig om het lichaam beter te laten lopen.

Als jij je HbA1c waarde wilt verlagen, zal je dus chronisch je bloedsuikerspiegel moeten verlagen. Koolhydraten zijn niets anders dan heel veel suikers aan elkaar geplakt. Het helpt dus om hier minder van te eten. Eiwitten kunnen, als je er veel van eet, omgezet worden in suikers. Dus niet teveel eiwitten eten kan ook helpen.

Vetten hebben geen invloed op je suiker- en insulinespiegel

Maar het beste wat je kunt doen, is het eten van meer vettige producten.

Vet bevat geen suikers en kan ook niet omgezet worden in suikers. Daarnaast werkt het verzadigend.

Waardoor je minder last krijgt van eetbuien. Je zult bijna denken dat je alleen nog maar vetten moet eten;).

normale hba1c waarde

Maak je vooral geen zorgen over het eten van veel vetten. Vet eten maakt je niet vet. Bij het eten van vet komt namelijk geen insuline vrij. Dit opslaghormoon is namelijk de voornaamste reden dat mensen dik worden.


#3 Vermijd light producten voor een goede HbA1c waarde

De beste manier om meer vetten te eten, is door te minderen in light producten. Bij light producten wordt een deel van de vetten vervangen door suikers omdat dit zogenaamd gezond zou zijn.

Echter blijkt uit onderzoek dat wij sinds de jaren 70 met z'n allen ontzettend dik zijn geworden. Het startpunt van de overgewicht en diabetes epidemie is hetzelfde startpunt als het populair worden van light producten.

Er is geen reden om light producten te eten

light producten verslechteren je hba1c waarde

Wanneer je vet uit light producten haalt, smaak het heel smerig. Denk maar eens aan light kaas als je dit wel eens hebt gegeten. Het smaakt nergens naar.

Om te voorkomen dat mensen niet overgeven door de vieze smaak, voegen fabrikanten grote hoeveelheden suikers aan light producten toe. Hierdoor heeft het iets meer smaak.

Het probleem is echter dat deze suikers niet vriendelijk zijn voor je bloedsuikerspiegel. Al helemaal niet voor een goede HbA1c waarde als je dagelijks light producten eet. Hoewel light producten als gezond worden gepromoot, zijn ze verre van gezond.

Hoe vettiger een product, hoe gezonder dit voor jou is. Vet heeft immers geen effect op je bloedsuiker- en insulinespiegel. Koop dus nooit een light product. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. Klik hier voor meer informatie.


Vind jij dit artikel leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


#4 Wees zuinig met de opscheplepel

Op zich is er niets mis met een vol bord. Er zijn maar weinig mensen die genieten van 3 blaadjes sla en een glas water als avond eten. Eten tot je verzadigd bent is geen ongezonde gewoonte. Wat het ongezond kan maken is hetgeen wat je zelf eet.

Over de hele wereld is er één productgroep het goedkoopst om te eten. Over de hele wereld eten mensen hier eigenlijk ook het meest van. Je kan voor relatief weinig geld je buikje vullen. Ik heb het over de koolhydraten. Denk hierbij voornamelijk aan:

Naar welke cultuur je ook kijkt, één van deze 4 maakt het overgrote deel van hun bord uit. Het probleem is dat alle 4 bovenstaande koolhydraatbronnen erg ongezond zijn.

Ze zitten vol met koolhydraten en zijn vezelarm. Dit maakt ze verre van ideaal. Het gevolg is namelijk dat ze je bloedsuikerspiegel verhogen. Eet het dagelijks en je HbA1c waarde zal door het plafond gaan.

Hoe meer vezels, hoe beter je HbA1c normaalwaarde

Het beste is om voor de vezelrijke variant te kiezen bij de bovenstaande producten. Dit staat ook wel bekend als de 'volkoren'. Of beter: de koolhydraatarme variant.

Doordat het meer vezels bevat, zal je bloedsuikerspiegel minder hoog worden. Vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzamer afgegeven worden.

vezels suikerwaarde

Wat nog beter is, is om minder koolhydraten op te scheppen! Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Minder van de volkoren variant opscheppen is de beste manier om een HbA1c normaalwaarde te krijgen.

Tip!

Probeer de helft van je bord te vullen met groenten. Hiermee bedoel ik niet aardappelen. Ik heb het over echte 'groenten'.


Vul daarna je bord met vlees naar eigen zin. En voeg als laatste de koolhydraatbron toe. Omdat je bord tegen die tijd al vrij vol is, zal je gedwongen zijn minder koolhydraten op te scheppen. Je lichaam zal je hier dankbaar voor zijn.


#5 Eet zoals inheemse volkeren

Wist je dat diabetes type 2 en andere welvaart ziekten vrijwel niet voorkomen bij inheemse bevolkingen. Je kent ze wel. Het type volk wat in de bosjes woont ergens in een ver oord.

Heel veel bevolkingsgroepen die geen of weinig contact hebben met de westerse wereld, ontwikkelen niet de ziekten die wij ontwikkelen. 

De voornaamste reden is dat deze mensen "echt" eten verzamelen en koken. Nu ben ik nog nooit in het Amazonegebied geweest maar ik weet één ding heel zeker:

Je zal er geen supermarkt vinden met bewerkt en ongezond eten!

Dat betekent automatisch dat deze volkeren "echt" eten moeten eten. Eten dat ze kunnen telen, plukken, vangen en ga zo maar door. Niets komt uit een glinsterende verpakking waar reclame voor wordt gemaakt.

Sterker nog, de gezondste producten op aarde zijn de producten waar NOOIT een reclame voor wordt gemaakt. Hoe vaak zie je een bekendheid broccoli promoten?

Echt eten geneest diabetes type 2

Onbewerkt eten zit vol vezels, vocht en bevat relatief weinig koolhydraten. Hierdoor zul je er niet veel van eten en zal je bloedsuikerspiegel ook niet snel/hoog stijgen.

Dit is op korte en lange termijn het beste voor je diabetes type 2 en HbA1c normaalwaarde.

Vraag jezelf daarom altijd af of hetgeen wat jij nu eet in zijn huidige vorm terug kan vinden in de natuur.

Als het antwoord "nee" is, dan kan je het beter niet eten.

Pasta groeit niet aan boven. Koekjes kan je niet plukken. En pakken vruchtensap rennen niet vrij rond in het wild. Haal het daarom ook niet in huis.


#6 Zorg voor structuur in je leven

Je HbA1c normaalwaarde is eigenlijk maar om één reden verhoogd:

Je eet structureel vrij ongezond

Eerder heb je gelezen dat je HbA1c waarde een weerspiegeling is van je glucosespiegel van de afgelopen 8-12 weken. Het kan dus niet beteken dat het verhoogd is omdat jij je een paar dagen hebt laten gaat.

Om een HbA1c spiegel te krijgen die structureel gezond is, moet je meer structuur krijgen in je eetpatroon.

De meeste mensen bedenken elke dag opnieuw wat ze gaan eten. Het ontbijt staat meestal wel vast. Maar bij de lunch en het avondeten gaan ze de mist in. Doordat je elke dag opnieuw creatief wilt zijn, is de kans veel groter dat je de mist in gaat

Als je op 'gevoel' je maaltijd gaat plannen, zal je vrijwel altijd de ongezonde producten boven de gezonde producten verkiezen.

Maak daarom voor je jezelf een weekschema waarbij je besluit wat je welke dag gaat eten.

Hierdoor kan je van tevoren een gezond eetpatroon voor jezelf opstellen.

Daardoor is de kans veel kleiner dat je als tussendoortje voor een koekje dan voor een appel. Je hebt immers al van tevoren opgeschreven dat je een appel gaat eten. Hierdoor kan je overigens ook alleen gezonde producten in huis halen.

Maak een weekschema

Wanneer het product niet op je weekschema staat, moet je het ook niet kopen. Praktisch is het makkelijker om een dag '1' en een dag '2' te maken.


Vervolgens kan je deze dagen om en om eten. Het is maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft. De één wil meer afwisseling en de ander wil juist een simpel eetpatroon.


#7 Gebruik het Diabetesvrij Geheim voor een normale HbA1c waarde op elke leeftijd

Je weet nu hoe je een goede HbA1c waarde krijgt. Maar hoe zou je het vinden om je nooit meer druk te hoeven maken over je HbA1c normaalwaarde.

Recentelijk is ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt.

Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik 'Het Diabetesvrij Geheimnoem. Over dit geheim heb ik een aantal pagina's geschreven dieje leven voorgoed zullen veranderen. Je zult daarin leren:

 • Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
 • Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
 • De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn

Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op.

Groetjes,

Ben Kuiper

PS: wat doe jij eraan om je HbA1c te verlagen? Heb jij momenteel een goede en normale HbA1c waarde? Laat hieronder een reactie achter

Dit artikel is als laatst bijgewerkt op: 14 november 2023

About the Author

Ben Kuiper is een farmaceut, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

 • Van de Velde François schreef:

  ik ben 89 jaar vol leven is eens had ik geen feut meer, ik had een klein wonde aan mij voet, en dat weert altijd maar erger, tot dat ik naar de dokter ben de gegaan , bloed trekken , uitslag suiker in bloed 413. was 3 jaar geleden dat het bloed gecontroleerd was, nooit meer zal ik zo lang wachten, beter te vroeg dan te laat

 • Marcel schreef:

  Eigenlijk mis ik in het artikel een nuance mbt vet eten, hierin zou het onderscheid van verzadigd en onverzadigd vet benadrukt moeten worden, zoals hieronder uit een ander artikel overgenomen;
  Kies vaker producten met gezonde (onverzadigde) vetten. Zoals olijfolie, halvarine, vette vis en noten.
  Kies minder vaak producten met ongezonde vetten (verzadigde vetten en transvetten). Zoals koekjes, chips, snacks, worst of salami.

  • Ben Kuiper schreef:

   Die nuance is er niet omdat er geen onderscheid is. Hetgeen wat ‘jouw’ artikel verkondigd is helaas verouderd en wetenschappelijk niet onderbouwd. Zowel verzadigde vetten als onverzadigde vetten kunnen gezond (maar ook ongezond zijn). Het hangt voornamelijk af van de ‘bron’ van deze vetten. Dat is de uitgebreid om hier allemaal uit te leggen. Maar door de focus te leggen op welke producten je eet, zorg je er automatisch voor dat je de juiste vetten binnenkrijgt. Of ze verzadigd of onverzadigd zijn is bijzaak.

   Daarnaast lees ik dat jouw artikel ‘halvarine’ aanraad. Alleen al dat laat zien dat het een slecht artikel is aangezien halvarine gemaakt is van ontstekingsbevorderende plantaardige oliën.

 • Lia schreef:

  Ik begrijp nu pas het wat en hoe van de HbA1c waarde.

 • Angélica Belle schreef:

  Mijn man heeft sinds kort beginnende diabetes, erachter gekomen door een hyper en is met spoed naar het ziekenhuis gegaan. 2 Nachten daar gebleven. En aan het infuus met vocht, 1x extra insuline gekregen bij het infuus, maar toen ging de daling van zijn glucose in het bloed te hard en hebben ze dit eraf gehaald, vervolgens alleen vocht toegediend. Met een low carb dieet begonnen dit als advies vanuit het ziekenhuis gekregen. Verder zonder medicijnen te nemen of insuline te spuiten ( wat wel geadviseerd was door het ziekenhuis) Omdat de daling van de glucose er goed in zat door zijn lichaam en hij aan het dieet begonnen is, hebben we dit besloten. De Glucose waarde is in het bloed, nu na 2 weken dieet, de goede kant op aan het gaan van 27 bij de hyper, naar nu 8.5 Moll/L .
  Echter de HbA1c was 128 Moll/L voor het eerst in het ziekenhuis tijdens de hyper en is nu gezakt naar 118 Moll/L, wat iets gezakt is, dit is gisteren uit een controle, in het ziekenhuis bij een verpleegkundige gebleken. Er werd gezegd als advies toch het medicijn metformine in te nemen. Omdat dit medicijn de HbA1c waarde ook zou laten zakken. En de waarde nu nog gevaarlijk hoog is.
  Mijn man prikt 2x per dag zelf zijn glucose waarde met een bloeddruppel meter en daar kwam uit dat het stabiel rustig zakte tot nu toe 8.5 Moll/L. Hij heeft nu gisteren voor het eerst het medicijn ingenomen en geprikt staat deze opeens op 10.5 Moll/L.
  Stoppen hier weer mee, maar willen graag advies.

  Hoe kunnen we nu de HbA1c waarde verder aan het dalen krijgen?

  • Marloes Schuurman schreef:

   Bedankt voor het bericht. Dat was volgens mij wel even schrikken. Gelukkig dat het nu beter gaat met je man. De HbA1c waarde is simpelweg je ‘gemiddelde’ bloedsuiker van de afgelopen 8 weken. Als je die wilt laten dalen, dan moet je man zijn algehele bloedsuiker gedurende de dag dalen.

   De beste (en enige) manier om diabetes type 2 te voorkomen en genezen, is door je eetpatroon op een gezonde manier aan te passen.

   Als je een vliegende start wil qua gezonde voeding, kun je het beste deze twee artikelen doornemen:

   https://www.ziektevrijleven.nl/bloedsuikerwaarden/

   https://www.ziektevrijleven.nl/suikervrij-dieet/

   Indien je serieus bent over het omkeren van je diabetes type 2, kun je onze Diabetes Omkeren Methode cursus overwegen: https://www.ziektevrijleven.nl/diabetes-omkeren-methode/

   Daar kun je verschillende video’s zien en verhalen lezen van mensen die nu helemaal medicatievrij zijn en van hun diabetes type 2 af zijn.

 • Nita schreef:

  Mijn hartelijke dank voor uw uitleg.

 • Marijke schreef:

  Een heldere uitleg. Dank je. Ik ga ervoor om te proberen medicatie te vermijden. Ik kijk uit naar het e-book.
  Marijke

 • Marelja schreef:

  Wil graag het boek ontvangen
  Op dit moment een zeer verhoogd hba1c

 • Marielouise schreef:

  Zou graag e-book ontvangen. Dankjewel.

  • Marloes Schuurman schreef:

   Ik zie dat de email naar je verzonden is. De email heet “Het Diabetesvrij Geheim (Download Nu)”. Indien je hem niet kunt vinden, dan zit hij in je ongewenste emails. Zo niet? Dan kun je het beste even een mailtje sturen naar [email protected]

 • kelly c schreef:

  dank u wel voor dit informatie

 • Boz schreef:

  “Er is geen reden om ligt producten te eten”, waar ligt dat aan?

 • Paul schreef:

  Dank je wel voor de duidelijke uitleg, vooral ook de waardes die ze bij je meten zijn soms zo verschillend en door jullie uitleg kan je de waardes naast elkaar leggen en weet je precies wat het moet zijn en wat het betekend.

  Het lijkt erop dat jullie dieet (diabetesomkerenmethode) goed bij mij aanslaat.
  Met gezonde groeten,
  Paul

 • simon schreef:

  thanks

 • Pien van Leeuwen schreef:

  Graar toezending van het E-book “Het Diabetesvrij Dieetboek”
  Met veel dank op voorhand….

 • >
  Send this to a friend